top of page
מתוך הבלוג של LiVEDin

הסוד למרחבי פנים מוצלחים - פחות ולא יותר - הנוסחה המושלמת למרחבי פנים שעושים נעים בלב...

איך חללים ריקים הופכים את הבית שלכם למקום של איזון ושלווה?


כשאנחנו מעצבים בית, הרבה פעמים אנחנו מתמקדים במה להכניס לחלל – רהיטים, אמנות, חפצי נוי. זה טבעי, במיוחד כשמדובר בבית חדש או משופץ. אבל לפעמים, דווקא הרצון למלא כל פינה יוצר עומס שמכביד עלינו לא רק מבחינה ויזואלית אלא גם רגשית.

האמת היא שחלל ריק יכול להיות מרכיב עוצמתי שמשפיע על איך אנחנו מרגישים בבית שלנו. זה מה שנקרא "חלל שלילי" – המקום שבו אין כלום, אבל דווקא ה"אין" הזה מאפשר לנשום, להירגע, ולתת לכל מה שסביבו לבלוט ולהתחבר.



עם תרבות השפע של העולם המערבי והחשיפה למדיה, רבים מהבתים שלנו היום מלאים יותר, יותר ממה שהיה מעולם.

עומס ויזואלי לא מאפשר לעין לנוח. חלל שלא מאפשר רוגע ונוחות

בית מערבי ממוצע, למשל, מכיל כמות עצומה של אלפי פריטים, והיותנו מוקפים בשפע העומס, יוצר סביבת מגורים מלחיצה וכאוטית. הבלאגן ידוע כמעלה רמות קורטיזול ושומר עליהם גבוהות לאורך כל היום, מה שמגביר את הסיכון ללחץ כרוני. הבלאגן הוא תזכורת תמידית לרשימת המשימות שלנו ובכך לא באמת מאפשר לנו להירגע בבית.




כאשר מעצבים בית, חשוב לא פחות לתכנן את המרחב השלילי כמו את החיובי


איזון בין חלל מלא וחלל ריק הוא המפתח. בדיוק כמו בטקסט, שבו פסקאות נותנות לנו הפסקה בין משפטים, גם בעיצוב פנים חשוב לתת לעיניים מקום לנוח. איזון הוא המפתח לכל קומפוזיציה מוצלחת, בין אם באמנות, צילום, עיצוב במה, אדריכלות, או – במקרה שלנו – עיצוב פנים. מדובר בדיאלוג בין החלל החיובי (זה שנתפס על ידי ריהוט ותפאורה) לבין החלל השלילי (הקירות והרצפות הבלתי תפוסים) שמכתיבים בעדינות כיצד אנו מנווטים ומרגישים בחלל. יותר מדי של זה או אחר יכריע את העין והמוח שלנו וייצור מרחב שמרגיש כאוטי ומכביד או ריקני וחסר אישיות.


BEFORE & AFTER - חלל שלילי מתפקד כדרך ליצירת הרמוניה ואי של שקט בבית

אז איך אנחנו מוצאים איזון בין מה שיש ומה שאין? מהו מרחב שלילי, וכיצד נוכל להפעיל אותו בהצלחה כדי לגרום לו להרגיש מכוון?


בר המים הפונקציונאלי הופך לאלמנט מרכזי בעיצוב

איך גורמים לחלל שלילי להרגיש מתאים?


יש הבדל גדול בין חלל שלילי שנראה מכוון לבין חלל ריק שמרגיש כאילו נשכח או הוזנח. מילת המפתח כאן היא -


כוונה


הדרך שבה אנחנו גורמים למרחב השלילי להיראות מכוון היא על ידי כך שהוא - מכוון. במילים אחרות, לא צריך להשאיר את הקירות או המדפים ריקים אלא אם כן יש לך סיבה לעשות זאת.


הפכו חללים ריקים למכוונים


בחירת החפצים שאתם רוצים להציג צריכה להיות מכוונת. החפצים צריכים להיות כאלו שתומכים בנו. אלו יכולים להיות ספרים שאנחנו אוהבים, תמונות וחפצים שמשקפים את החוויות שלנו, בני משפחה אהובים או פרטי עיצוב שמעוררים בנו שמחה ונחת. סרקו את האביזרים והחפצים שיש לכם היום. השתמשו בקיים. אפשר מדי פעם להוסיף משהו חדש כדי לרענן ולהוציא חפצים שכבר לא מעוררים בכם שמחה, או שאין בהם צורך



אחת הדרכים בהן ניתן לגרום לחלל השלילי להרגיש מכוון היא על ידי הצבת תמונה קטנה על קיר יחסית גדול.

דווקא החלל הריק סביבה ימשוך את הצופה אליה לבדיקה מעמיקה יותר, וייצור תחושה נהדרת של דינמיות. חשיבות התמונה, בין אם צילום משפחתי, צילום מחופשה נהדרת, או ציור אומנותי, תתעצם מ"אין" סביבה, שידגיש את הסיפור והנוסטלגיה מאחוריה. רגשות חיוביים וחיוך יעלו בכל פעם שתעברו ליד.




IT IS NOT ABOUT LIVING WITH LESS, IT IS ABOUT LIVING BETTER



דרך נוספת להעצים חלל שלילי כך שיהיה מכוון, היא סידור חפצי נוי על מדפים ופרטי ריהוט אחרים במשורה. לא כל ס"מ מרובע של יחידת המדפים צריך להיות מלא. רצוי וצריך להשאיר קוביות נגרות ושטחים אחרים ריקים כדרך לתת לעין מנוחה ולהעצים את החפצים שבחרתם להציג וקבלת מרחב שנותן תחושה של נקיון, איזון ורוגע.




עקרונות לעיצוב מינימליסטי ומאוזן:


  1. עקרון ⅓-⅔: אל תמלאו את כל יחידת המדפים/פריט ריהוט בדקורציה. החליטו להשאיר אזורים שונים ריקים.

    מלאו שני שלישים והשאירו שליש ריק, או להפך.


  2. קבוצות קטנות: שלבו עד שלושה פריטים בגבהים שונים כדי לייצר עניין.


  3. שימוש במגשים: רכזו חפצים על מגש אחד ליצירת סדר. במקום להציב כמה חפצים על שולחן או שידה בנפרד, השתמשו במגש כדי להכיל אותם ביחד, כך יתקבל מראה יותר מכוון ומסודר.



עיצוב מינימליסטי ומאוזן לא אומר "לחיות עם פחות", אלא לבחור במה שיש לו יותר משמעות. ספרים שאתם אוהבים, תמונות שמספרות את הסיפור שלכם, וחפצים שמעניקים לכם תחושת שמחה ונחת.


בתוך תרבות של שפע ועומס, הבחירה לחיות עם פחות עומס פיזי ומנטלי תורמת לבריאות, לרוגע, וליכולת שלנו להרגיש בבית באמת. 🌿


הבית שלכם צריך לעבוד בשבילכם – ולא להפך.


 

זהו... אתם צעד אחד קרובים יותר ליצור את ה"בבית" שלכם - מרחב עוטף ומאזן , Body, Spirit & Mind. הפכו כל חלל להשתקפות של האישיות שלכם. בחרו צבעים שיגרמו לכם עונג, בחרו חפצים אישיים ותמונות שייצגו אתכם.


התמקדות ב-איך אתם מרגישים בחדר, במקום להתמקד במראה החדר, היא נקודת התחלה מצוינת לביצוע שינויים עיצוביים שיביאו לכם אושר ושלומות.



שלכם,

סיגל



Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
IMG_2681-Edit-3-NSH.jpg

עם נסיון של למעלה מ 15 שנה, סטודיו LiVEDin עוסק בעיקר בתכנון ועיצוב בתי מגורים ועסקים קטנים, החל משלב התכנון על הנייר ועד תליית התמונה על הקיר. בארגז הכלים של הסטודיו שנים של לימודים והשתלמויות בתחום עיצוב המרחב.

  • ליבד אין אינסטגרם
  • Livedin Facebook פייסבוק

הרשמה לקבלת פוסטים, עדכונים והטבות בלעדיות לתיבת המייל שלך

תודה , הרשמתך התקבלה בהצלחה

פוסטים נוספים

bottom of page