top of page
מתוך הבלוג של LiVEDin

שמח, אמיץ ואדיב – שלוש מילים שתרצו שיגידו על הבית שלכם

בית שמח - להיות מאושרים יותר

איך להפוך את הבית למרחב שמעלה חיוך?


בית יכול לגרום לכם להיות מאושרים בדרכים רבות. העיצוב שלו משפיע לא רק על האסתטיקה, אלא גם על התחושות והאווירה. מבחירת הצבעים ועד הדרך שבה אתם מסדרים את החפצים האישיים שלכם – כל פרט יכול לספר סיפור, למשוך את העין ולשפר את מצב הרוח.


אני באופן אישי נמנעת מגוונים קרים מדי כמו אפור או לבן קר – הם יוצרים תחושה מרוחקת, ולעיתים אף מדכאת. אני לא מתנגדת לצבעים נייטרליים, אבל אני מעדיפה לשלב אותם עם גוונים חמימים יותר כמו אדומים עמוקים, צהובים זהובים או נגיעות של טרקוטה. אם אני בוחרת להשתמש בגוונים קרים – אני אוהבת במיוחד כחולים וירוקים, שמשרים רוגע – אבל כדי לאזן אותם, אני משלבת נגיעות של צבע חם כמו כתום שרוף או ורוד עמוק, שיוצרים תחושה של אנרגיה ושמחה.

סלון מודרני מלא רוגע וחמימות
הבית בשוהם הוא בדיוק זה, שקט ואפרורי אבל מלא חיים

לסדר את החפצים שלכם כך שיספרו את הסיפור שלכם...

עיצוב פנטהאוז עיצוב חם וביתי עיצוב נוסטלגי שילוב צמחים בבית

המקום שבו הבית מתחיל להרגיש באמת "שלכם" ומאושר הוא בסידור של החפצים שלכם. לאו דווקא בפריטים שהם קלאסיקות עיצוב יוקרתיות, אלא באותם פריטים שמחזירים לכם זיכרונות, מספרים על מי שאתם, ומעניקים לבית אופי אישי וחמים.

חדר שמכיל רק רהיטים פונקציונליים עשוי להרגיש קר ומנוכר, אבל אם מוסיפים לו חפצים שיש להם ערך רגשי – תמונות משפחתיות, ספרים אהובים, יצירות אמנות שנבחרו בקפידה, פריטים שהבאתם מטיול משמעותי – פתאום נוצר חום, רוך, ושלמות שמקרינים אושר. סימטריה בעיצוב יכולה גם היא להשפיע על תחושת השלווה – כשחלל מסודר נכון, הוא מרגיש הרמוני ונעים לעין, מה שמאפשר לנו להירגע ולהרגיש טוב יותר בתוכו.


הבית בשוהם מלא בחפצים אישיים שמספרים את הסיפור של הזוג בשנות ה-70. טיולים, משפחה, נוסטלגיה ואהבה אינסופית לצמחים...


מה שלא כדאי לעשות זה לקשר תמיד בין אושר לשלווה מוחלטת. אושר יכול להיות גם אנרגיה, התלהבות, שמחת חיים. צורות ודוגמאות למשל הם דרך נהדרת להוסיף חיות ומצב רוח לחלל. שימוש בטפטים עדינים, שטיחים עם טקסטורות מעניינות או אפילו כריות עם הדפסים ייחודיים – כל אלה יכולים להפוך את החלל לעשיר ודינמי יותר.


חדר השינה, למשל, הוא מקום נהדר לשחק עם דפוסים וצבעים. זהו המקום שבו אתם מסיימים את היום ומתחילים אותו מחדש. ראש מיטה מרופד עם טקסטורה מעניינת, קירות עם צבע מרגיע אך לא משעמם, תאורה רכה שיוצרת תחושה עוטפת – כל אלה תורמים לאווירה שמזמינה רוגע ושמחה כאחד.


יצירת "פינת אושר" בבית

אבל המרכיב הכי חשוב באושר הוא מרחב שניתן לקרוא לו "שלי". בית מאושר הוא בית שבו יש לכם פינה קטנה שהיא כולה שלכם – מקום שבו אתם יכולים להירגע, לקרוא, להרהר או פשוט להיות בשקט עם עצמכם.


אני תמיד ממליצה ליצור פינת קריאה קטנה עם תאורה נמוכה ונעימה – כך שתוכלו לכבות את כל שאר האורות ולהשאיר רק מנורת לילה רכה שתספק אווירה חמה ומרגיעה. אפילו חלון קטן עם כריות ישיבה לידו יכול להפוך למקום מפלט מושלם בסוף היום. אם יש לכם מקום לשבת, לחשוב, לעצור רגע ולנשום – אתם כבר צעד אחד קרוב יותר לבית שמרגיש מאושר באמת.


עוד לפני שידענו איך יראה המטבח היה ברור שתהיה פינת קריאה בחלון המואר - הבית באזור
עוד לפני שידענו איך יראה המטבח היה ברור שתהיה פינת קריאה בחלון המואר - הבית באזור


💛 איזה אלמנט גורם לכם להרגיש בבית ומעלה לכם חיוך? שתפו אותי בתגובות! 😊


בית אמיץ - תנו דרור לעצמכם

איך להפוך את הבית שלכם למרחב שמעודד חופש ומחשבה?


החיים שלנו הופכים דיגיטליים בקצב מסחרר. מסכים מקיפים אותנו מכל עבר – מהטלפון, למחשב, לטלוויזיה, ולמערכות חכמות שמנהלות את היומיום שלנו. אנחנו מחוברים כל הזמן, אבל האם אנחנו באמת נוכחים? בתוך המציאות הזו, האומץ האמיתי טמון דווקא ביכולת להתנתק, וליצור בבית שלנו אזור שמאפשר לנו לחזור לעצמנו – מרחב נטול הסחות דעת, שמזמין אותנו להיות באמת, ללא פילטרים.


אמיצים מספיק לחזור לאנלוגי?

אם הייתם יכולים לעצב פינה בבית שבה אין מסכים, אין טלפונים ואין התראות קופצות – איך היא הייתה נראית? אולי זה נשמע כמעט רדיקלי בעידן שבו הכל מחובר, אבל חשבו על זה – כשאין שום דבר שמושך את תשומת הלב החוצה, אנחנו נאלצים להפנות את המבט פנימה. לשבת עם עצמנו, להקשיב, לנשום. או לשבת מול אדם אחר ולנהל שיחה אמיתית, כזו שלא מופרעת על ידי צליל ההודעות הבלתי נגמר.

אז מה יכול להיות אמיץ יותר מחדר שבו יש רק שני כיסאות נוחים ושום דבר אחר? רק אתם, מחשבותיכם, והמרחב שמאפשר לכם להיות ברגע.


עיצוב וינטג' נוסטלגי מרפסת חלומות פינת קריאה
בקצה גבעתיים על הגבעה - הבית שמרגיש בחזרה למאה הקודמת

כמובן, אינכם צריכים להפוך את הבית למנזר מינימליסטי. הבית צריך להיות מקום שמעניק השראה ולא רק מפלט מהעולם הדיגיטלי. זה המקום להכניס אליו חומרים טבעיים שמעניקים תחושה אמיתית של חמימות. חומרים מחוספסים מעט כמו יוטה, פשתן, בוקלה – כאלה שמזמינים לגעת בהם, לחוות אותם.

במקום עומס של דפוסים וצבעים חזקים, נסו לשלב שכבות טקסטיל שמעניקות עומק – שטיח רך שמתמזג עם חיפוי קיר עדין, שילוב של גוונים טבעיים שמדברים בשקט אך בעוצמה.


פינת קריאה חדר שינה מפנק חדר שינה כמו בבית מלון
מקום לנשום - הבית ביהוד

אמיצים מספיק לעצור רגע?

חלק מהאומץ בעיצוב הבית טמון ביצירת פינה שהיא שלכם, בלי פונקציונליות מוגזמת, בלי רשימת מטלות שמתלווה אליה. בעולם שבו אנו נמדדים לפי כמה אנו פרודוקטיביים, יש משהו חתרני – ומשחרר – ביצירת חלל שנועד פשוט להיות.


הבתים שלנו מתוכננים להיות רב-שימושיים – המטבח הופך לפינת עבודה, הסלון לאזור כושר, פינת האוכל לפינת לימודים. אבל מה אם נגדיר חלל שהוא פשוט מקום לנשום? מקום לעצור רגע, לחשוב, לתכנן, לחלום.


החיבור בין אומץ לטכנולוגיה – חכם, לא חודרני

אם יש טכנולוגיה אחת שהייתי ממליצה עליה עבור יצירת מרחב כזה, זו התאורה. מערכת תאורה חכמה שמתאימה את עצמה לקצב החיים שלכם. מערך אור ותאורה שיכול להשתנות במהלך היממה, וליצור אווירה בהתאם לשעות השונות. תאורה חמה ורכה בערב, אור טבעי ומעורר בבוקר – כך תוכלו לסנכרן את הגוף והנפש עם מה שהוא באמת צריך.


בסופו של דבר, אין דבר אמיץ יותר מלהיות נוכחים ברגע. לתת לעצמכם את הזמן לשהות עם עצמכם, להתחבר למי שסביבכם, וליצור בית שלא רק נראה טוב – אלא באמת מרגיש כמו מקום שתומך בחיים שלכם.



💛 האם אתם אמיצים מספיק לתת לבית שלכם להיות מרחב אמיתי לעצמכם? איך הייתם מעצבים פינה כזו? שתפו אותי בתגובות! 😊



בית אדיב - לקבל בזרועות פתוחות

איך להפוך את הבית למקום שמעניק תחושת חום וקבלה


בעולם שבו אנחנו כל כך עסוקים במרוץ החיים, בעיצוב המושלם וביצירת חללים אינסטגרמיים, קל לשכוח את המטרה האמיתית של הבית – להיות מקום שמרגיש טוב, שמזמין אנשים פנימה, שנותן תחושת רוגע וביטחון. עיצוב הבית הוא לא רק עניין של יופי או סגנון, אלא כלי שבאמצעותו אפשר לבטא אדיבות, חמימות ופתיחות.


מה ההבדל בין "להיות נחמד" ל"להיות אדיב"?

"נחמד" זו איכות שטחית – היא קשורה לאסתטיקה, להרמוניה חזותית, אבל לא בהכרח למהות. "אדיב", לעומת זאת, הוא עניין של לב – של בחירות קטנות בעיצוב שמקרינות חמלה, התחשבות ונוחות. בית שמעוצב מתוך מחשבה על הנוחות של האנשים שחיים בו, על התחושה שהוא מעורר בהם, הוא בית שמעודד חיבור אמיתי.


כשמישהו נכנס לבית שלכם, האם הוא מרגיש שהוא מוזמן להישאר? האם הוא מוצא מקום להתיישב בו בנוחות? או שהוא חושש לגעת בדברים מחשש שיפגע בסדר המושלם? בית שמרגיש אדיב הוא כזה שלא רק נראה מרשים, אלא גורם לאנשים לרצות להיות בו.


צורות עגולות ורכות מעניקות חמימות טבעית – שולחנות עם קצוות מעוגלים, כיסאות עם משענות שמחבקות את הגוף, או אפילו רהיטים עם חורים דקורטיביים שמאפשרים לאור להציץ דרכם וליצור משחקי אור מעניינים. אלה הפרטים הקטנים שהופכים חלל ממקום "מעוצב" למקום שמרגיש בית.


משרבייה בית בוטיק עיצוב גברי
המשרביה בכניסה לבית בצפון תל אביב מכניסה את האורחים לבית בחיוך ושובבות

עיצוב צריך להיות גם נעים וגם אסתטי. מצד אחד, יותר מדי פריטי עיצוב דרמטיים יכולים לגרום לבית להיראות כמו מוזיאון, מקום שנועד להתרשמות אבל לא לנוחות. מצד שני, יותר מדי פריטים רכים ושימושיים בלבד עלולים לגרום לבית להיראות מבולגן או חסר אופי. לכן, חשוב לשלב בין אלמנטים שמדברים אל העין ויוצרים עניין, לבין כאלה שפשוט כיף לשהות בהם. בדים כמו קטיפה, פשתן, וצמר מדמים את התחושה של סוודר חמים – כזה שכיף להתעטף בו, אבל גם מספיק מוקפד כדי לצאת איתו מהבית. השילוב הזה בין אסתטיקה לנוחות הוא המפתח לבית שמרגיש אדיב ומזמין.


הפסיכולוגיה של הצבעים – איך להפוך את הבית לחלל שמעודד חום ואדיבות?

הצבעים שאנחנו בוחרים משפיעים ישירות על התחושות שלנו בבית. שילוב נכון בין צבעים חמים לקרים יכול ליצור אווירה מאוזנת ורגועה:


  • כחולים ואפורים עדינים יוצרים תחושת יציבות וניקיון מחשבתי.

  • אדומים כהים, בורדו, וסגולים עמוקים מעניקים עומק ותחושת אינטימיות.

  • גווני אדמה חמים כמו חום, טרקוטה וכתום עמוק מחברים אותנו לאנרגיה ביתית וחמימה.

  • נגיעות של ורוד ואפרסק משדרות רוך ואנרגיה מחבקת.


שימוש בצבעים בצורה מתחשבת יכול להפוך את הבית ממקום קר ומעוצב מדי לחלל שמקרין חום ומאפשר לאנשים להרגיש בנוח.


הבית הכי צבעוני בכפר סבא - נוח מזמין ואדיב

להיות אדיבים – כלפי מי שנכנס לבית, וכלפי עצמנו

בית שמעוצב מתוך מחשבה על אחרים הוא גם בית שמכבד את הדיירים שבו. עיצוב לא צריך להיות רק הצהרה חיצונית, אלא מקום שבו אנחנו יכולים להיות הגרסה הכי רגועה ונינוחה של עצמנו.


לכן, כשאתם בוחרים איך לעצב את הבית שלכם, אל תשאלו רק איך הוא ייראה – תשאלו איך הוא יגרום לאנשים להרגיש?


💛 מה הדבר הקטן בבית שלכם שגורם לכם להרגיש הכי בנוח? שתפו אותי בתגובות! 😊


 

זהו... אתם צעד אחד קרובים יותר ליצור את ה"בבית" שלכם - מרחב עוטף ומאזן , Body, Spirit & Mind.


הפכו כל חלל להשתקפות של האישיות שלכם. בחרו צבעים שיגרמו לכם עונג, בחרו חפצים אישיים ותמונות שייצגו אתכם. התמקדות ב-איך אתם מרגישים בחדר, במקום להתמקד במראה החדר, היא נקודת התחלה מצוינת לביצוע שינויים עיצוביים שיביאו לכם אושר ושלומות.



שלכם,

סיגל


 
 
 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
IMG_2681-Edit-3-NSH.jpg

עם נסיון של למעלה מ 15 שנה, סטודיו LiVEDin עוסק בעיקר בתכנון ועיצוב בתי מגורים ועסקים קטנים, החל משלב התכנון על הנייר ועד תליית התמונה על הקיר. בארגז הכלים של הסטודיו שנים של לימודים והשתלמויות בתחום עיצוב המרחב.

  • ליבד אין אינסטגרם
  • Livedin Facebook פייסבוק

הרשמה לקבלת פוסטים, עדכונים והטבות בלעדיות לתיבת המייל שלך

תודה , הרשמתך התקבלה בהצלחה

פוסטים נוספים

bottom of page